Hoppa till sidans innehåll

Ny tävlingsserie

20 JUL 2020 13:42
Skatan är en kombinationstävling á la Korpen (därav namnet Skatan), där man tävlar i lag om fyra och innefattar avdelningsridning (dressyr) och stafetthoppning på idealtid.
  • Skapad: 20 JUL 2020 13:42

Ny tävlingsserie flyger in i Skåne! Skånes hopp- och dressyrkommitté har tillsammans arbetat fram en ny serie för att stimulera fler till ridning och tävling.
Skatan är en kombinationstävling á la Korpen (därav namnet Skatan), där man tävlar i lag om fyra. Målgruppen är vuxna ryttare, såväl privatryttare som ridskoleryttare. Nivån kommer ligga på LD-LC och innefattar både avdelningsridning och stafetthoppning

För att inte serien ska krocka med redan befintliga serier kommer Skatan avgöras på inbjudningstävlingar under tidsperioden 1 november 2020 till 1 mars 2021.

Skatan rids i 3 omgångar varav de 2 främsta lagen i varje zon går vidare till en 4:e omgång - En seriefinal!

Mixlag mellan klubbar är tillåtet, även mixlag med ponny och häst. Teamklädsel samt annat lagnamn än klubbnamnet är tillåtet. Tillåtet och till och med uppmuntras!

Hoppningen är en stafetthoppning med en idealtid 4 ekipage. Denna rids på en förutbestämd bana designad av Magdalena Regårdh. Det är 8 enkelsprång och laget väljer vilken hinderhöjd man vill rida på under hela serien. 60,70 eller 80 cm.

Dressyrmomentet är Avdelningsridning LC:1 med 4 ekipage. 

Ta chansen nu och var med på denna riktigt roliga serie!
Om du är intresserad av att deltaga, skicka till mail till:
This is a mailto link
Skribent: Emma
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Hässleholms Hästsportförening - Ridsport
C/O Jenny Nilsson, Briljantstigen 25
28232 Tyringe

Besöksadress:
Ridhusvägen 12
28135 Hässleholm

Kontakt:
Tel: 0730305839
E-post: hlmhastsport@hotmail...

Se all info