Hoppa till sidans innehåll

Träningar


För att deltaga i våra träningar krävs att du är medlem i föreningen, annars gäller inte den försäkring som omfattar alla som tränar i en förening ansluten till Svenska Ridsportförbundet.

Om du inte redan är medlem, så hittar ni mer info under ”medlemsinfo/bli medlem”.

Träningarna är i första hand öppna för de medlemmar som tävlar för HHSF alt. inte tävlar alls och för dessa sponsrar föreningen genom att betala ridhushyran. I mån av plats finns även möjlighet för ekipage som tävlar för annan förening att träna. För dessa tillkommer en ridhushyra på 50 kr/gång som ska swishas till föreningens nummer: 123 085 64 68

 

Dessa träningar kan vi erbjuda våren 2021:

Onsdagar hoppträning för Emelie Nilsson
Emelie


Emelie har gått Vellinge Hästsportgymnasium och är utbildad hippolog på Flyinge. Hon har själv placeringar tom 1.30 och har tävlat upp till LA dressyr. Hon har sedan 2010 arbetat som beridare, både i Tyskland och Sverige. För tillfället har hon 10 unghästar i träning som hon utbildar och tävlar.
 
Betalning sker direkt till Emelie. Kostnad 175 kr/timme.
För onsdagarna finns möjlighet till fast plats till en kostnad av 600 kr/månad.
Mer info finns i Facebook-gruppen "Hoppning i Hässleholm".

 

Torsdagar markarbete för Jonna Fransson
Jonna Fransson, 29 år från Vinslöv med ett brinnande intresse för att bygga en hållbar häst samt lösa problem. De som tränat för mig under längre tid brukar kalla mina träningar för ”häst yoga”. Jag jobbar hela tiden med att bygga en stark, balanserad och avslappnad häst genom att jobba på ryttarens sits och signaler, men målsättningen att tygeln enbart ska vara en vägvisare. På mina träningar jobbar vi ständigt med att bygga upp en häst som självmant vill jobba lång och låg, kan växla ner och slappna av. Mycket fokus på knepiga distanser, svängar och fokus på avbrott samt fattningar, alltid bommar och små hinder så som studs och markbommar av olika slag. Kort sagt, ryttare och häst ska bli ett. Jobba tillsammans, ist för mot varandra. Ömsesidig respekt och ett ärligt förtroende! Jag själv har tävlat hoppning upp till elit på Ponny, 130 på storhäst och tagit fram fina ungponnys, samt bedriver problemlösning och vidareutbildning för ponny i den mån jag hinner!
Kostnad: 200 kr/gruppträning. 2-3 st/grupp (45 min på 2 st och 60 min vid 3 st).
300 kr för privatträning (45 min).

 

Måndagar (udda veckor), tisdagar (jämna veckor), dressyrträning för Cissi Lif Wells

Cissi

Auktoriserad C-tränare sedan 2004 och sedan dess verksam som tränare i trakterna kring Kristianstad - Östra Göinge - Hässleholm - Blekinge med ca 20-25 elever/ v. Går kontinuerligt på av Svenska Ridsportförbundets arrangerade fortbildningar. Är också under utbildning till dressyrdomare på Strömsholm. 

Jobbat 4 år som beridarelev på Stuteri Kristineberg samt varit 3 år i Tyskland hos Udo Lange/Christelot Boylen och hos Maria Putz.

Tävlar svår dressyr och visar på unghästtester. Tränar regelbundet för Carina Brink. Har även tidigare tävlat ponny och storhäst till MSV hoppning.

Kostnad: 30 min enskild, 300 kr. 45 min enskild, 350 kr.
Gruppträning 30 min, 180 kr/pers. Gruppträning 45 min, 200 kr/pers.
Körersättning.

 


Tisdagar (udda veckor), dressyrträning för Helen Persson

 

Helen driver Stoby Dressyrstall där hon utbildar och tävlar hästar i dressyr. Hon har just nu flera hästar som går svår dressyr. Helen är utbildad C-tränare.

Betalning sker direkt till Helen. Kostnad 350 kr/45 min för enskild träning. 150 kr/45 min för träning i grupp, minst 3 st. Ange om du vill rida enskilt eller i grupp.

 

 

Torsdagar, dressyrträning för Yvonne Österholm

Udda veckor

Yvonne

Yvonne har vunnit unghästchampionat och varit i final i samtliga årgångsklasser med olika hästar. Representerat Finland i Nordiska Mästerskapen som Young Rider. Jobbat på Tullstorp Dressage Stable som beridare och stallchef i sex år och utbildat flera hästar upp till svår klass. Hon har vid flera tillfällen de senaste åren representerat Sverige i Unghäst-VM med utmärkta resultat och är en av Sveriges främsta unghästutbildare.

Träning endast udda veckor

Betalning sker via Swish (info fås vid anmälan). Kostnad 600 kr/45 min för enskild träning inkl. moms och körersättning.

 

Anmälan till samtliga träningar sker till:
This is a mailto link
Ange ditt namn, telefonnummer, utbildningsnivå, samt om du har häst eller ponny.
  

Välkommen till våra träningar!

Uppdaterad: 23 JUN 2018 12:15

Postadress:
Hässleholms Hästsportförening - Ridsport
C/O Jenny Nilsson, Briljantstigen 25
28232 Tyringe

Besöksadress:
Ridhusvägen 12
28135 Hässleholm

Kontakt:
Tel: 0730305839
E-post: hlmhastsport@hotmail...

Se all info