Gå till innehåll

Hässleholms Hästsportförening

Hässleholms Hästsportförening

Träningar

För att deltaga i våra träningar krävs att du är medlem i föreningen, annars gäller inte den försäkring som omfattar alla som tränar i en förening ansluten till Svenska Ridsportförbundet.

Om du inte redan är medlem, så hittar ni mer info under ”medlemsinfo/bli medlem”.

Träningarna är i första hand öppna för de medlemmar som tävlar för HHSF alt. inte tävlar alls och för dessa sponsrar föreningen genom att betala ridhushyran. I mån av plats finns det möjlighet för ekipage som tävlar för annan förening att träna, då tillkommer en anläggningsavgift på 400 kr per termin. Detta swishas till 123 085 64 68 och märk det med anläggningsavgift och namn på ryttaren. För dig som tränar något enstaka tillfälle finns möjlighet att i stället betala 50 kr/gång.

Dessa träningar kan vi erbjuda våren 2023:

Onsdagar hoppträning för Emelie Nilsson

En bild

Emelie har gått Vellinge Hästsportgymnasium och är utbildad hippolog på Flyinge. Hon har själv placeringar tom 1.30 och har tävlat upp till LA dressyr. Hon har sedan 2010 arbetat som beridare, både i Tyskland och Sverige. För tillfället har hon 10 unghästar i träning som hon utbildar och tävlar.

Betalning sker direkt till Emelie. Kostnad 250 kr/timme. Finns möjlighet till fast plats till en kostnad av 1 000 kr/månad.

Mer info finns i Facebook-gruppen "Hoppning i Hässleholm" Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Tisdagar (ojämna veckor) och torsdagar (jämna veckor) markarbete för Jonna Fransson

Jonna Fransson står bredvid en häst

Jonna Fransson, 29 år från Vinslöv med ett brinnande intresse för att bygga en hållbar häst samt lösa problem. De som tränat för mig under längre tid brukar kalla mina träningar för ”häst yoga”. Jag jobbar hela tiden med att bygga en stark, balanserad och avslappnad häst genom att jobba på ryttarens sits och signaler, men målsättningen att tygeln enbart ska vara en vägvisare. På mina träningar jobbar vi ständigt med att bygga upp en häst som självmant vill jobba lång och låg, kan växla ner och slappna av. Mycket fokus på knepiga distanser, svängar och fokus på avbrott samt fattningar, alltid bommar och små hinder så som studs och markbommar av olika slag. Kort sagt, ryttare och häst ska bli ett. Jobba tillsammans, ist för mot varandra. Ömsesidig respekt och ett ärligt förtroende! Jag själv har tävlat hoppning upp till elit på Ponny, 130 på storhäst och tagit fram fina ungponnys, samt bedriver problemlösning och vidareutbildning för ponny i den mån jag hinner!

Kostnad: 200 kr för gruppträning om 2 st (45 min)

300 kr för privatträning (40 min).

Måndagar (udda veckor), dressyrträning för Cissi Lif Wells

Cissi Lif Wells rider dressyr

Auktoriserad C-tränare sedan 2004 och sedan dess verksam som tränare i trakterna kring Kristianstad - Östra Göinge - Hässleholm - Blekinge med ca 20-25 elever/ v. Går kontinuerligt på av Svenska Ridsportförbundets arrangerade fortbildningar. Är också under utbildning till dressyrdomare på Strömsholm.

Jobbat 4 år som beridarelev på Stuteri Kristineberg samt varit 3 år i Tyskland hos Udo Lange/Christelot Boylen och hos Maria Putz.

Tävlar svår dressyr och visar på unghästtester. Tränar regelbundet för Carina Brink. Har även tidigare tävlat ponny och storhäst till MSV hoppning.

Kostnad: 30 min enskild, 350 kr. 45 min enskild, 400 kr.

Gruppträning 30 min, 200 kr/pers. Gruppträning 45 min, 220 kr/pers.

Körersättning tillkommer.


Tisdagar (jämna veckor), dressyrträning för Helen Persson

Helen Persson rider dressyr

Helen driver Stoby Dressyrstall där hon utbildar och tävlar hästar i dressyr. Hon har just nu flera hästar som går svår dressyr. Helen är utbildad C-tränare.

Betalning sker direkt till Helen. Kostnad 400 kr/45 min för enskild träning. 300 kr/45 min för träning i grupp om 2, 220 kr/pers i grupp om 3. Ange om du vill rida enskilt eller i grupp.

Torsdagar (udda veckor), dressyrträning för Yvonne Österholm

Yvonne Österholm tävlar dressyr

Yvonne har vunnit unghästchampionat och varit i final i samtliga årgångsklasser med olika hästar. Representerat Finland i Nordiska Mästerskapen som Young Rider. Jobbat på Tullstorp Dressage Stable som beridare och stallchef i sex år och utbildat flera hästar upp till svår klass. Hon har vid flera tillfällen de senaste åren representerat Sverige i Unghäst-VM med utmärkta resultat och är en av Sveriges främsta unghästutbildare.

Betalning sker via Swish (info fås vid anmälan). Kostnad 600 kr/45 min för enskild träning inkl. moms och körersättning. 400 kr/45 min i grupp om 2 ekipage.

Anmälan till samtliga träningar sker till:

hlmhastsport@hotmail.com

Ange ditt namn, telefonnummer, utbildningsnivå, samt om du har häst eller ponny.

Välkommen till våra träningar!

Publicerad: 2022-05-05

Senast uppdaterad: 2023-01-24

Författare: Louise Ohlin

Sponsorer

Besöksadress

Ridhusvägen 12

281 35 Hässleholm

Postadress

Hässleholms Hästsportförening - Ridsport

C/O Agneta Nilsson, Norra Sandby Pl 4292

28191 Hässleholm

Kontakta oss

Telefon: 0702-50 50 72

Mail: hlmhastsport@hotmail.com

Swish nummer: 123 085 64 68

Bankgiro nummer: 5061-1003